Senaste inläggen
Kroketter med ost och skinka
Ca 20 st
5 msk mild olivolja
1 dl vetemjöl
1 dl hönsbuljong av tärning
3 dl standardmjölk
100 g kokt skinka
2 dl riven lagrad ost
Salt, peppar, muskotnöt
Panering:
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
1. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs under ständig omrörning i ca 3 min. Späd med buljong och mjölk och fortsätt röra tills det blir en tjock och slät stuvning.
2. Hacka skinkan och blanda ner i stuvningen tillsammans med osten. Rör om till osten smält. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Lägg över stuvningen i en glasskål. Låt svalna och ställ i kylen ca 3 timmar.
3. Panering: Lägg mjöl i en skål. Vispa ägget med lite vatten i en djup tallrik. Lägg ströbrödet i en tredje tallrik. Forma den kylda stuvningen till avlånga kroketter med mjölade händer. Rulla dem först i mjölet, sen imägget och till sist i ströbrödet. Lägg dem sedan på smörpapper och låt dem vila i ca 5 min. Stek kroketterna i stekpanna med ca 1 1/2 cm olja som är ca 180 grader. Eller fritera dem i fritös. Vänd kroketterna ett par gånger tills de är gyllenbruna. Ta upp med hålslev och lägg dem för att rinna av på hushållspapper. Serveras varma!
Jag valde att servera kroketterna som förrätt med sallad, gurka och riven morot.
2 marängbottnar
1,5 dl nutella
2dl turkisk yoggi
2 dl nötter (jag valde krossade hasselnötter)
0,5dl socker
rosta nötterna lätt i en stekpanna, tillsätt sockret å rör runt tills nötterna är täckta av sockret lägg på tallrik å låt svalna. bryt sedan isär.
blanda yoggin och nutella bre på ena marängbotten lägg över den andra och bre på resten toppa med nötterna
300 gram pasta
150gram rökt skinka
3dl krossade tomater
2,5dl ostsås
koka pastan och låt den svalna lite strimla skinka och blanda tillsammans med pastan. Häll över tomatkrossen och ostsåsen blanda allt väl. Lägg i en ugnsfast form och gratinera med riven ost
250grader i ca 10 min
ingredienser:
225gram kavring
100gram smör
150gram creme cheese
2dl kesella
150gram rökt renstek (fanns ej så tog renskav)
2msk pepparot färsk riven
1,5 krm salt
75gram löjrom'
1,5 msk gräslök
Skär brödet i små bitar och kör den i matberedaren, häll i smält smör. Kör tills det bli finfördelat. tryck ut det i en form med löstagbar kant. Blanda cream cheese och kesella rör om och strimla rensteken och häll i smaksätt med salt och pepparrot. Häll de över botten. Granera med löjrom och persilja ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten
Då var ännu en trevlig fest över med tiksen och väntan är lång inför nästa. Vi började redan klockan 8 på morgonen att träffas uppe i Blomstermåla där vi skulle sälja på loppisen för att få in pengar då vi planerar att göra något nästa år. Över förväntan gick de för oss och vi sålde för drygt 1600:- klirr i kassan=) På kvällen var vi hemma hos mig då de var min tur att ha festen. Alla anlände vid 5 då de var välkomsdrink och snacksbricka,och tanterna fick inviga mitt nya tvrum=) hungrande väntade alla på förrätten då jag aldrig gjort den innan så var vi spända på resultatet men alla åt av renstekscheesecaken med god aptit. Varmrätt och efterrätt flöt på i sin ordnig. Sedan satte vi oss i soffan och pratade om allt mellan himmel och jord och planerade vad vi skulle göra med alla våra pengar då vi även lägger 100kr varje månad. Valen var många men de lutar åt en weekend i London. Runt 10tiden tog Jenny bussen till Nabben och sis cyklade hem till byhole. Endast vi Ålemsbor är unga och raska och orkade hålla på ett tag till=) vid 12 lämnade även Hanna festen och jag tog tag i disken innan läggdags tack alla för en trevlig kväll nu e de en lång väntan på nästa
Denna är bara sååå kanongod! Receptet kommer från min brorsdotter! Serveras med vaniljglass och/eller vaniljsås!
Deg:
3 dl mjöl
150 g smält smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 burk krossad ananas
1 st creme fraiche
1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
Blanda mjöl, socker och bakpulver. Sist i med det smälta smöret. Rör till en massa. Häll i pajformen/portionsformarna. Blanda sedan allt till fyllningen och häll över pajdegen. Låt stå i ugn i 30 min i 200 grader...
Inte så avanserat!!
Tog en filé till varje person (de va stora). Skar ett snitt i dem och fyllde med Philadelfia Vitlök.
Saltade och pepprade och sedan lindade jag in varje filé med ca 4 skivor bacon.
Ställde dem på högkant i en ugnsäker form, med öppningen uppåt så inte osten skulle rinna ut!
In i ugnen i en timme, 200 grader!!
Serverade med potatisgratäng (som jag villigt kan erkänna att jag köpt), grönsallad och vitlöksbröd!! Mums!!
Loaded Potato Skins 4 pers
2 bakpotatis
1 paket bacon
250 g riven ost (cheddar eller stark ost)
paprikapulver
Potatisen ska in i ugnen på 200 grader i ca en timme. Den ska bli något mjuk för sen ska den delas i två halvor och gröpas ur med några mm från skalet. Ställ in potatishalvorna i ytterliggare 5-7 min för att torka dem och att skalen ska bli lite krispiga.
Skär bacon i strimlor (jag tog färdiga tärningar) och stek på hög värme tills det blir knaprigt. Torka på hushållspapper.
Ta ut halvorna och fyll med baconbitarna, krydda med paprikapulver och strö över den rivna osten.
Gratinera 4-5 min eller tills osten börjat få färg.
Blue Cheese-dip 4 pers
2 dl gräddfil
100 g blå mögelost (finfördela)
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Blanda allt till en dip!! En dip som oftast rekomenderas till Buffalo Wings, men det gick lika bra till detta!! Supergott!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|