Direktlänk till inlägg 18 februari 2013
Recept för 4 pers.
En god kycklilngrätt med frisk smak av apelsin.
Ingredienser
500 g kycklilngfilé
2 tsk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
½ st saft och skal från apelsin
2 dl creme fraiche, max 8% (gärna smaksatt, tex franska örter)
4 dl sockerärtor
12 st potatis
1 tsk paprikapulver
Instruktioner
1. Skala och klyfta potatisen. Bred ut dem på bakpappersklädd form.
2. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Droppa över hälften av fettet. Tillaga i ugn 200-225 grader i 30-35 minuter, vänd på dem ett par ggr under tiden.
3. Lägg kycklingfiléerna i en teflonform, skär ett par sneda skåror i varje. Pensla med resten av fettet, krydda med salt och peppar. Droppa över apelsinsaft och rivet apelsinskal.
4. Ställ formen vi sidan av potatisen 20-25 minuter.
5. Tag ut kycklingen och höj temeraturen till 225 grader.
6. Häll över fraiche och gratinera i 5-6 minuter. Stick ett kötthål i kycklingen, när vätskan som sipprar ur är klar är kycklilngen färdig.
7. Servera kycklingen med potatisklyftor, lätt kokta sockerärtor och sallad!
PPvärde: 10
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | ||||||
|