tiks

Senaste inläggen

Av Tiks Chicks - 28 februari 2013 11:07

Förra året vid denna tiden satsade jag (Madde) på mellotema där de var allt gick i melodifestivalstema där de skulle öva in ett nummer som varit med i mello hur skulle jag kunna toppa det i år? de sägs att dans är den bästra träningsformen så då gick jag på en kväll i dansens tecken=)


Vid 5 var mina tiksbrudar välkomna hem till mig, vi började med bål och lite snacks bla "polka" grisar. alla var spända och förväntasfulla på var de andra skulle lära ut för dans=) Ramona var först ut och hon hade valt att lära ut fågeldansen sen var vi helt slut haha. 








Vi satte oss till bords å högg in på förätten som bestod av smörgåstårta från tupperware (tyvärr hittade jag ingen recept med nåt dansnamn i, Efter vi hade avnjutit förätten så var de Jennys tur att ta livet av oss genom att lära ut oss zumba vissa av oss hade svårt att kompinera armar och ben men gjorde vårt bästa=) 

Vi tog även hannas dans som var plockad ur filmen Saturday night fever och vi alla kände oss som Travolta=) Nu kände vi oss vältränade så dags att äta upp oss igen då bjöds de på varmrätt jasminris "salsa"gryta med matlagningsyouhurt, sallad å vitlöksbröd. Madde satte fart på festen genom att krossa porslin. Vi fick även skönsång till maten genom Hanna som Sandy och Jenny som Danny, men vi tröttnade rätt snabbt på dem och bestämde oss för att se den rätta grease istället, men först var de min tur att lära ut en dans jag gjorde en egen koregrafi till låten Wannabe med spicegirls rätt nöjd fick med både bugg, vals, twist och egenskriven dans i samma.

Efterätten blev "polka" kaka.

 

Kvällen avslutades med ballongdansen disco massa glada skratt och tillbakablickar på en trevlig kväll som alltid. Tack för att ni bjuder på er själva och på återseende i mars.

Av Tiks Chicks - 18 februari 2013 15:53

 

Recept för 4 pers.

Så enkelt, gott och fräscht med färsk ananas!


Ingredienser

800g färsk anans

40g mörk choklad

4 msk Kesella kvarg vanilj


Instruktioner

Skala och skär ananasen i klyftor, grilla ananasen på grill eller i het ugn, 225 grader, tills den blivit mjuk. Lägg upp på tallrikar och strö på chokladen. Klicka på kesella och servera!


PPvärde: 2

Av Tiks Chicks - 18 februari 2013 15:42

 

Recept för 4 pers.

En god kycklilngrätt med frisk smak av apelsin.


Ingredienser

500 g kycklilngfilé

2 tsk flytande margarin

1 tsk salt

1 krm peppar

½ st saft och skal från apelsin

2 dl creme fraiche, max 8% (gärna smaksatt, tex franska örter)

4 dl sockerärtor

12 st potatis

1 tsk paprikapulver


Instruktioner

1. Skala och klyfta potatisen. Bred ut dem på bakpappersklädd form.

2. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Droppa över hälften av fettet. Tillaga i ugn 200-225 grader i 30-35 minuter, vänd på dem ett par ggr under tiden.

3. Lägg kycklingfiléerna i en teflonform, skär ett par sneda skåror i varje. Pensla med resten av fettet, krydda med salt och peppar. Droppa över apelsinsaft och rivet apelsinskal.

4. Ställ formen vi sidan av potatisen 20-25 minuter.

5. Tag ut kycklingen och höj temeraturen till 225 grader.

6. Häll över fraiche och gratinera i 5-6 minuter. Stick ett kötthål i kycklingen, när vätskan som sipprar ur är klar är kycklilngen färdig.

7. Servera kycklingen med potatisklyftor, lätt kokta sockerärtor och sallad!


PPvärde: 10

Av Tiks Chicks - 18 februari 2013 15:34

 

Recept för 8 pers.

Dessa fyllda tomater är både goda och vackra att titta på! Kan serveras såväl varma som kalla!

 

Ingredienser

8 st tomater

6 st champinjoner

1 ½ dl 5% creme fraiche

1 dl finskuren gräslök

½ dl solrosskott


Instruktioner

1. Skär ett lock på tomaterna och gröp försiktigt ur köttet.

2. Hacka champinjonerna i små bitar och fräs dem tills de vätskat ur sig. Blanda med fraiche och gräslök.

3. Fyll tomaterna med röran, garnera med solrosskott och sätt på tomatlocken.

4. Tips! Tomaterna kan serveras varma. Värm i ugn 175 grader ca 15 minuter!


PPvärde: 0

Av Tiks Chicks - 18 februari 2013 15:09

Då va det nytt år och åter igen startade vi om hos mig (Jenny) som hade den allra första middagen!!

Januari va en fulltecknad månad för oss alla TIKS, så det fick bli en träff i början på februari (å snart ska vi till Madde för den egentliga februarifesten!!)!

Eftersom två av oss följer Viktväktarna, så gjorde jag en meny helt utifrån deras recept! ÅÅHH så gott det blev!

Förrätt: Fyllda tomater!

Varmrätt: Apelsinkyckling med klyftpotatis

Efterrätt: Ananas och vanilj

    

De välkomnades med ett glas Xider Bright! Som snacks blev det popcorn, salta pinnar, äppel, kiwi, vindruvor & blåbär!! Det som hade mest points i denna kvällen va det som avnjöts till maten, mellan rätterna och till snacksen å därefter!   

Hade inget direkt tema på kvällen, men det slutade med att det blev lite melodifestival och QX-gala! ;)

När TV-tittandet och dreglandet (för vissa utav oss  ) va över fortsatte vi vår kväll, som övergick i natt, med en massa prat och framförallt skratt!

Längtar till Maddes dance-event! ;)

Ha det gott alla läsare och "pling" på er!!  


Har tyvärr lite problem med bildöverföringen till datorn, så bilderna kommer in senare!

Av Tiks Chicks - 4 januari 2013 11:56

Nyårsfirande, och lite Thaland, var temat för kvällen.

Jag började med att bjuda på välkomstdrink, cider i champagneglas med sockrad kant, och Mieng kam, ett Thailändskt "snack'. Sen följde rätterna som sig bör! :)

Tjejerna fick testa sina kunskaper om året som gått, och de hade hyfsad koll! Frågorna hade jag hittat i en Allerstidning, så det var blandade allmänna frågor, alltfrån melodifestivalen till Rysslands president! Eftersom de inte var helt nollade :), fick de varsin present.

Resten av kvällen gick åt till att diskutera vad vi ska göra med våra pengar vi sparat.... Att fyra viljor kan vara så olika! :) Den ena vill bo på hotell och åka limousine, den andra vill campa, den tredje vill på diggeloo och den fjärde är med på allt! Typ... ;p Så till nästa gång har vi i uppdrag att ha ett förslag var klart! Ska bli intressant, tror ni vi lyckas att enas?! //Hanna


Meny

 

Aptitretare

Mieng kam (Thailand in one bite!)

 

Förrätt

Kroketter med ost & skinka

 

Varmrätt

Oxfilé med rotfruktskokott

 

Efterrätt

Blandade meloner med glass & chokladsås.

 

  


       


Av Tiks Chicks - 2 januari 2013 15:24

Detta var något som jag, Hanna, fick smaka på när jag var på matlagningskurs i Thailand. Vi blev uppmanade att "close your eyes and open your mouth!". Vilket upplevelse! Alla smaker framträdde, en efter en! Sweet, sour & spicy. De flesta ingredienser hittar man i vanliga livmedelsbutiker, men vissa finns bara ev tillgängliga i asiatiska affärer.


Wild pepperblad (går att ersätta med färsk spenat i värsta fall)

Torkade räkor

Flytande honung

Rostade kokosflakes

Hackad chili, ingefära, lime, rödlök, jordnötter,


Forma bladet som en liten korg. Ta önskad mängd av alla ingredienser. Blunda, gapa, tugga och känn smakerna framträda!


 

Av Tiks Chicks - 2 januari 2013 15:05

Oxfilé med rotfruktskokott

Ca 4 portioner

600 g oxfilé8

00 g potatis, morötter och palsternacka


Ostsås:

100 g getost

2 dl crème fraîche

ev färsk timjan


1. Tillaga köttet rumstempererat. Putsa och bryn filén och lägg den sedan i igensätter form. Tillag i ugn, 125-150 grader, i 30-50 min beroende på tjocklek på köttet. Låt sedan köttet vila insvept i aluminiumfolie.

2. Skala och skär rotfrukterma i jämna stavar. Färväll i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av och ställ i smorda kokottformar. Toppa med en klick smör över rotfrukterma och gratinera i 225 grader till gyllene färg.

3. Blanda getost och crème fraîche och ev timjan och salta och peppra. Lägg upp kött, ostsås, kokettform och sallad på tallrik och servera.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Menyer


Ovido - Quiz & Flashcards