Direktlänk till inlägg 2 januari 2013
Oxfilé med rotfruktskokott
Ca 4 portioner
600 g oxfilé8
00 g potatis, morötter och palsternacka
Ostsås:
100 g getost
2 dl crème fraîche
ev färsk timjan
1. Tillaga köttet rumstempererat. Putsa och bryn filén och lägg den sedan i igensätter form. Tillag i ugn, 125-150 grader, i 30-50 min beroende på tjocklek på köttet. Låt sedan köttet vila insvept i aluminiumfolie.
2. Skala och skär rotfrukterma i jämna stavar. Färväll i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av och ställ i smorda kokottformar. Toppa med en klick smör över rotfrukterma och gratinera i 225 grader till gyllene färg.
3. Blanda getost och crème fraîche och ev timjan och salta och peppra. Lägg upp kött, ostsås, kokettform och sallad på tallrik och servera.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|