Direktlänk till inlägg 11 april 2012
En supergod gratäng som går att göra i förväg.
4 personer
4 kycklingfileér
1 pkt bacon, skuret i bitar
1 purjolök
1 röd paprika
1 dl kycklingbuljong
100 gr vitlök- eller paprikaost
200 gr naturell ost, typ Philadelphia
3 dl grädde
salt, peppar
1 tsk curry
Gör så här:
Strimla och stek kycklingfiléerna, knaperstek baconet.
Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet.
Strimla purjolöken, strimla paprikan. Strö detta över baconet.
I en kastrull häller man kycklingbuljongen, ostarna och grädden.
Rör tills ostarna smält. Salta och peppra och strö i curryn.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna i formen.
Grädda i ugen i 225 grader cirka 25 minuter.
Servera med ris och en grönsallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|