Direktlänk till inlägg 8 april 2012
Ännu en rätt utan namn. Då denna serverades ganska sent på kvällen så kom vi inte på nåt bra, utan det blev lite töntigt påkommet i efterhand! Jenny ville då absolut att ordet Äggstra skulle vara med, så:
Äggstra tjusig påskdessert!
Är relativt enkel att göra, men ta lite tid och lite bök är det nog allt... :)
Chokladägg:
Smält choklad i vattenbad. Blås upp ballonger i önskad storlek och doppa dem i den smälta chokladen. Ställ ballongerna på smörpapper och in i kylen för att stelna. Upprepa doppningen efter hur tjockt "äggskal" du vill ha.
Innan sista lagret stelnat helt, tryck dit sockerblommor, strössel eller annan valfri dekoration.
När "äggen" fått önskad form och utsmyckning, och stelnat, stick hål på ballongen och dra försiktigt bort den.
Fyll med valfri fyllning.
I detta fallet är chokladäggen fyllda med grekisk yoghurt blandad med smält vit choklad. "Gulan" är mango som tryckts ut med en rund form.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|